Kalari cosmetics- produse cosmetice naturale

Produsele de îngrijire făcute din ingrediente naturale şi atent alese vor rămâne preferatele mele. Oamenii din spatele acestor brand-uri depun mari eforturi pentru a ne aduce nouă ,consumatorii, cele mai bune produse, atent făcute şi la preţuri accesibile. Despre oameni minunaţi, aflaţi în spatele unui brand românesc şi care au o afacere de familie, doresc să vă vorbesc în articolul de astăzi. Scurt istoric: “Familia Kalari, un economist, un biolog, un student la Arhitectură și un tânăr membru ajuns la prima decadă, am creat atelierul de produse cosmetice naturiste, handmade. Biologul creează rețete pentru săpunuri, creme, alinturi de baie, produse de îngrijire a părului, uleiuri pentru masaj, seruri și alte minunății din ingrediente naturale. La baza rețetelor stau unturile și uleiurile naturale, vitaminele, apele florale, uleiurile esențiale, toate certificate. Economistul se asigură de bunul mers al firmei, de contactele cu furnizorii și clienții, de achiziții, negocieri, publicitate. Studenta noastră și sora mai mică creează designul și fotografia de produs. ” Când am primit câteva din produsele lor spre testare, am fost foarte încântată şi onorată să le pot testa 🙂 Sunt produse naturale, 100% hand made. Imediat am observat că două dintre produse, mai exact o cremă de faţă şi una de corp sunt ambalate în recipient de sticlă închis la culoare  iar lucrul acesta face ca proprietăţile produselor să se păstreze pentru mai mult timp şi să nu se altereze.

MELISSA –KALARI-  cremă de corp –  conţine apă demineralizată, unt de cocos, unt de mango, emulsifiant glyceryl stearate, emulsifiant Olliva, glicerină vegetală, alcool cetearil, extract de ovăz, ceară de albine, cosgard, emulsifiant fluida, extract de lăptișor de matcă, uree cosmetică, chelator natural. 3 ingrediente cheie: Extractul de lăptișor de matcă – conține proteine și zaharuri cu rol umectant asupra pielii, provitamina B5, acid 10-hydroxy-2-decenoique ce stimulează secreția de colagen, flavonoide cu rol antioxidant și minerale precum potasiu și calciu. Ceara de albine – conferă pielii emoliență și catifelare, are efect calmant și ajută pielea să-și mențină hidratarea. Are și rol de barieră de protecție, formând un strat fin pe piele. Extractul de ovăz – conține complexe de vitamina B, vitamina E, proteine, grăsimi și minerale. Ovăzul este bogat în beta-glucan, o moleculă solubilă, ce determină reînnoirea celulară a epidermului și crește sinteza de colagen la nivelul dermului. Are o textură densă, aş spune că se aseamănă cu un unt de corp dar se absoarbe repede şi fără să lase peliculă grasă. Chiar nu mă aşteptam 🙂 iar efectul hidratant persistă şi a 2-a zi.

PROTECTIVA – cremă de faţă – KALARI – benefică în protejarea pielii tenului împotriva acțiunilor nocive ale factorilor externi, cum ar fi vântul sau temperaturile scăzute. Ingrediente cheie: Ulei de jojoba – ideal pentru tenul matur sau deshidratat, dar și pentru cel gras/acneic. Are o compoziție asemănătoare sebumului uman și astfel, o compatibilitate deosebită cu pielea. Pătrunde cu ușurință în piele și nu lasă peliculă grasă fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. Protejează împotriva deshidratării, este emolient, întărește bariera hidrolipidică a pielii. Are proprietăți antibacteriale și antifungice, fiind cel mai potrivit pentru tenul acneic, căruia îi reglează secreția de sebum. El este capabil să oprească producția în exces de sebum, pentru că se aseamănă grăsimilor ce se găsesc în mod natural în piele. Fiind de fapt o ceară, uleiul de Jojoba are și rol de agent ocluziv, împiedicând pierderea transepidermică a apei. Extract de arnică – calmează durerile musculare, tratează zonele afectate de lovituri minore și vânătăi, îmbunătățește circulația periferică, accelerează formarea țesuturilor granulare. Extract de Centella Asiatica – sau gotu kola, este utilă în cazul vergeturilor, care sunt cicatrici rezultate în urma degradării fibrelor de colagen ca urmare a întinderii țesutului cutanat. Pe lângă rolul important pe care îl poate juca în cicatrizarea țesuturilor, Centella Asiatica are și proprietăți antiaging, stimulând sinteza colagenului, a hidroxiprolinei, a acidului hialuronic și a factorilor celulari de creștere, constituenți naturali ai pielii dar a căror sinteză se diminueaza cu vârsta. Prin acest mecanism extractul de Centella Asiatica contribuie la menținerea stării de sanatate a pielii. Are o textură uşoară, care pătrunde repede în ten. O folosesc seara atât pentru faţă cât şi pentru zona gâtului şi a decolteului. Am observat că tenul este hidratat şi luminos.

LAVANDOR – sapun solid – KALARI – fabricat prin metoda „la rece”, cu unt de shea, unt de cocos și ulei esențial de lavandă. Ingrediente cheie: Ulei de măsline – hidratează intensiv pielea fără să blocheze porii. Este nutritiv, emolient și antioxidant, aduce multiple beneficii pentru piele și păr. Ameliorează semnele de îmbătrânire a pielii, redă vigoarea și strălucirea naturală a părului. Conține scualene, compuși fenolici, fitosteroli și vitamina E. Obținut prin presare la rece din pulpa fructelor de măsline. Ulei esențial de lavandă – utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, dar și pentru parfumul său deosebit de apreciat. Calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte. Ulei de ricin – emolient și nutritiv, antibacterian datorită conținutului în acid ricinoleic. Asigură unghii mai rezistente, hrănește și hidratează tegumentele. Uleiul de ricin mai este cunoscut și sub denumirea de ”castor oil” și este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi grași. Unt de shea – profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile susțin calitățile de necontestat ale acestui unt, care ajută la stimularea epitelizării, hrănirea țesutului cutanat, protecția pielii împotriva factorilor de mediu, reducerea iritațiilor, revitalizarea podoabei capilare. Unt de cocos – presat la rece, nerafinat și nedezodorizat, păstrează principiile active intacte și aroma specifică a nucii de cocos. Se utilizează pentru îngrijirea pielii și părului, este potrivit și pentru copii mici. În special pielea uscată, descuamată sau aspră beneficiază de virtuțile acestui ulei exotic, de asemenea și părul uscat, tern, deteriorat sau indisciplinat. Miroase superb acest săpun, are un parfum relaxant, hidratează şi catifelează pielea 🙂

STRUGUREL – balsam de buze – KALARI –  cu unt de cacao și ulei de cătină, ideal pentru hidratarea și îngrijirea buzelor atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald. Se absoarbe rapid și protejează buzele împotriva factorilor externi perturbatori. Nu colorează buzele. Ingrediente cheie: Vitamina E – esențială pentru sănătatea pielii. Este prezentă în segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator. Este folosit pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare, protecție împotriva factorilor de mediu. Ulei de cătină – cu proprietăți excelente de regenerare celulară, cicatrizante, nutritive și antioxidante. Este folosit pentru repararea pielii și protecția pielii față de factorii externi și razele UV. Ulei de caise – revitalizează pielea obosită, este apreciat pentru efectul regenerator și de menținere a nivelului optim de hidratare a pielii. Benefic în special pentru pielea uscată, ridată, ternă sau matură. Unt de cacao – bogat în substanțe nutritive, polifenoli, antioxidanti și vitamine. Îl ador!! Miroase divin de la untul de cacao 🙂 şi îmi păstrează buzele hidratate. Produsele Kalari sunt produse naturale, fără parabeni, handmade, făcute cu dragoste pentru noi şi pentru mediul înconjurător. Vă invit să le accesaţi site-ul pentru a vă putea alege produsele care vi se potrivesc 🙂

Care products made from natural and carefully chosen ingredients will remain my favorites. The people behind these brands are working hard to bring us, the consumers, the best products, carefully made and affordable.
I want to talk to you in today’s article about wonderful people, behind a Romanian brand and who have a family business.
Brief history: “The Kalari family, an economist, a biologist, an architecture student and a young member who reached the first decade, we created the workshop of natural, handmade cosmetics. The biologist creates recipes for soaps, creams, bath caresses, hair care products, massage oils, serums and other wonders from natural ingredients. The recipes are based on natural fats and oils, vitamins, floral waters, essential oils, all certified. The economist ensures the smooth running of the company, contacts with suppliers and customers, procurement, negotiations, advertising. Our student and younger sister create the product design and photography. ”
When I received some of their products for testing, I was very excited and honored to be able to test them 🙂 They are natural products, 100% hand made. I immediately noticed that two of the products, namely a face cream and a body cream are packed in a dark glass container and this makes the properties of the products to be kept for a longer time and not to deteriorate. MELISSA -KALARI- body cream – contains demineralized water, coconut butter, mango butter, glyceryl stearate emulsifier, Olliva emulsifier, vegetable glycerin, cetearyl alcohol, oat extract, beeswax, cosgard, fluid emulsifier, milk extract queen, cosmetic urea, natural chelator.
3 key ingredients: Royal jelly extract – contains proteins and sugars with a moisturizing role on the skin, provitamin B5, 10-hydroxy-2-decenoic acid that stimulates the secretion of collagen, flavonoids with antioxidant role and minerals such as potassium and calcium.
Beeswax – gives the skin emollience and softness, has a calming effect and helps the skin to stay hydrated. It also acts as a protective barrier, forming a thin layer on the skin.
Oat extract – contains vitamin B complexes, vitamin E, proteins, fats and minerals. Oats are rich in beta-glucan, a soluble molecule that causes cell renewal of the epidermis and increases the synthesis of collagen in the dermis.
It has a dense texture, I would say it resembles a body butter but it is absorbed quickly and without leaving a greasy film. I really did not expect 🙂 and the moisturizing effect persists on the 2nd day. PROTECTIVE – face cream – KALARI – beneficial in protecting the skin from the harmful actions of external factors, such as wind or low temperatures.
Key ingredient: Jojoba oil – ideal for mature or dehydrated skin, but also for oily / acne. It has a composition similar to human sebum and thus, a special compatibility with the skin. It penetrates easily into the skin and does not leave a greasy film being suitable for all skin types. Protects against dehydration, is emollient, strengthens the skin’s hydrolipidic barrier. It has antibacterial and antifungal properties, being the most suitable for acne skin, which regulates sebum secretion. It is able to stop the production of excess sebum, because it resembles the fats that are naturally found in the skin. Being in fact a wax, Jojoba oil also acts as an occlusive agent, preventing the transepidermal loss of water. Arnica extract – soothes muscle pain, treats areas affected by minor blows and bruises, improves peripheral circulation, accelerates the formation of granular tissues.
Centella Asiatica extract – or gotu kola, is useful in the case of stretch marks, which are scars resulting from the degradation of collagen fibers due to the stretching of skin tissue. In addition to the important role it can play in tissue healing, Centella Asiatica also has anti-aging properties, stimulating the synthesis of collagen, hydroxyproline, hyaluronic acid and cell growth factors, natural constituents of the skin but whose synthesis decreases with age. Through this mechanism, Centella Asiatica extract helps maintain the health of the skin. It has a light texture that penetrates the skin quickly. I use it in the evening both for the face and for the neck and décolleté area. I noticed that the skin is hydrated and bright. LAVANDOR – solid soap – KALARI – made by the „cold” method, with shea butter, coconut butter and lavender essential oil.
Key ingredient: Olive oil – intensely moisturizes the skin without clogging pores. It is nourishing, emollient and antioxidant, brings multiple benefits for skin and hair. Improves the signs of skin aging, restores vigor and natural shine to hair. Contains squalene, phenolic compounds, phytosterols and vitamin E. Obtained by cold pressing from the pulp of olive fruits. Lavender essential oil – used for alleviating skin problems and skin regeneration, but also for its highly prized scent. Soothing skin, soothes injured, reddened, sunburned or stung skin by insects.
Castor oil – emollient and nourishing, antibacterial due to the content of ricinoleic acid. Provides stronger nails, nourishes and moisturizes the skin. Castor oil is also known as „castor oil” and is a dense, viscous oil, rich in fatty acids. Shea butter – its fatty acid profile and richness in unsaponifiable substances support the undeniable qualities of this butter, which helps stimulate epithelialization, nourish skin tissue, protect the skin from environmental factors, reduce irritation, revitalize hair. Coconut butter – cold pressed, unrefined and deodorized, keeps the active ingredients intact and the specific aroma of coconut. It is used for skin and hair care, it is also suitable for small children. Especially dry, flaky or rough skin benefits from the virtues of this exotic oil, as well as dry, dull, damaged or unruly hair. This soap smells great, has a relaxing scent, moisturizes and softens the skin 🙂 Lip balm – KALARI – with cocoa butter and sea buckthorn oil, ideal for moisturizing and caring for the lips both in the cold season and in the hot season. It absorbs quickly and protects the lips against external disturbing factors. Don’t color your lips.
Key ingredient: Vitamin E – essential for skin health. It is present in the lipophilic segments of the cell membrane. It has a strong antioxidant effect, protective against degeneration caused by free radicals, anti-inflammatory, regenerative. It is used for the care of dry, mature, damaged skin, for regeneration after sun exposure, protection against environmental factors.
Sea buckthorn oil – with excellent cell regenerating, healing, nourishing and antioxidant properties. It is used to repair the skin and protect the skin from external factors and UV rays.
Apricot oil – revitalizes tired skin, is appreciated for its regenerating effect and maintaining the optimal level of skin hydration. Especially beneficial for dry, wrinkled, dull or mature skin.
Cocoa butter – rich in nutrients, polyphenols, antioxidants and vitamins.
I adore him!! It smells divine of cocoa butter 🙂 and keeps my lips hydrated. Kalari products are natural, paraben-free, handmade products, made with love for us and the environment. I invite you to check the website so that you can choose the products that suit you 🙂

Lasă un comentariu